Auto wassen

De beste manier om je auto te wassen

Een goede wasbeurt laat je auto blinken alsof hij nieuw is. Maar wat is eigenlijk de beste manier om je auto te wassen?

Naar de wasstraat of met de hand?

Naar de wasstraat lijkt de makkelijkste manier om je auto schoon te krijgen. In wasstraten wordt echter vaak gebruik gemaakt van agressieve middelen die de beschermingslaag van de lak van je auto aantasten. Ook komt het voor dat de borstels of lappen van de wasstraat vuil zijn, waardoor er krasjes op de lak kunnen ontstaan. Kies dus altijd voor een wasstraat die zorgt voor goede schoonmaakmiddelen en schone hulpmiddelen.

Een wasbeurt met de hand vergt meer inspanning. Toch verdient deze methode de voorkeur als je gaat voor het beste resultaat. Hieronder lees je hoe je het best te werk gaat als je zelf je auto wil wassen.

Benodigdheden

Zorg dat je de juiste spullen klaar hebt staan. Wat je nodig hebt is: een tuinslang, twee emmers, een zachte borstel, een microvezelspons, autoshampoo en twee droogdoeken.

Stap 1: Afspuiten

Je begint met het afspuiten van de auto met de tuinslang. Op deze manier verwijder je het eerste straatvuil. Wees grondig, want zo voorkom je krassen als je later met de spons in de weer gaat.

Stap 2: Wassen met de spons

Vul de ene emmer met autoshampoo en de andere met schoon water. Was de auto met de microvezelspons. Maak hierbij geen draaiende bewegingen want zo veroorzaak je zogenaamde ‘spinnenwebben’. Dit zijn fijne krasjes in de lak. Door de auto in de lengte te wassen, voorkom je deze krasjes. Spoel de spons regelmatig af in de emmer met schoon water. Zo blijft komt er niet teveel vuil in de emmer met autoshampoo.

Stap 3: Vergeet de velgen niet

De velgen maak je als laatste schoon met de borstel. Er is hiervoor speciale velgenreiniger te koop. Als je de velgen regelmatig schoonmaakt, werkt water met autoshampoo ook prima. Spuit na het schoonmaken van de velgen de auto af met de tuinslang.

Stap 4: Drogen

Laat je auto nooit aan de lucht opdrogen. Voor het drogen gebruik je een speciale microvezel droogdoek. Deze doek kan veel vocht opnemen. Er zijn hiervan verschillende merken verkrijgbaar. Wrijf eerst de auto droog. Gebruik voor de velgen de andere doek.

Veel succes met wassen! Hopelijk kun je hierna vaak van de glans van je auto genieten.

No comments yet.

Geef een reactie