Auto poetsen

De beste manier om uw auto zelf te poetsen.

De meeste mensen wassen graag zelf hun auto of gaan daarvoor naar een carwash. Maar als ze horen dat daarmee hun auto nog niet gepoetst is, vallen ze compleet uit de lucht.
Wassen en poetsen is toch hetzelfde? Neen! Het poetsen van uw auto is een belangrijk onderdeel dat af en toe zeker eens moet uitgevoerd worden en dat helaas maar al te vaak vergeten wordt.

Wat is poetsen?

Het poetsen van uw auto heeft als functie de lak van de auto en de glans te beschermen en te verbeteren. Uw auto ziet er dan zo goed als nieuw uit. U kunt uw auto poetsen met de hand of u kunt dit doen met de hulp van een machine.

Hoe zelf auto poetsen?

Voor u begint met het poetsen, is het belangrijk dat uw auto eerst goed gewassen wordt. Er mag geen vuil overblijven zodat dit niet terecht komt in het poetsmiddel. Op die manier kunnen er krassen ontstaan.

Schaf eerst een goed poetsmiddel aan. Deze kunt u verkrijgen in de meeste autospeciaalzaken. Poetsmiddelen bevatten milde schuurdeeltjes die ervoor zorgen dat roestvlekken verwijderd worden en dat er een mooie glans op de auto komt.

Belangrijk is dat u het poetsmiddel in dunne lagen aanbrengt, dikke lagen zijn uit den boze! Liever meerdere dunne lagen, dan één dikke laag.
Met een doek en in draaiende bewegingen doet u het poetsmiddel op uw auto. Daarna neemt u een ander doek en wrijft u nog eens over het gepoetste gedeelte.
De ideale temperatuur om te poetsen is tussen de 12,5 en de 30 graden. Dit is dus in de winter niet aan te raden.

Zorgvuldig en rustig werken geeft het mooiste en meest duurzame resultaat. Neem uw tijd en ervaar een gevoel van voldoening na het zien van het prachtige resultaat.

Auto poetsen met een machine

U kunt er ook voor kiezen om een poetsmachine te gebruiken wanneer u de auto gaat poetsen. Het poetsen met een poetsmachine maakt de klus een heel stuk gemakkelijker en het resultaat zou mooier zijn.
Doch, is het belangrijk dat u de machine goed hanteert voor een optimaal resultaat. Techniek en ervaring is hier dus van belang. De machines kosten uiteraard geld, maar ook hier hebt u verschillende soorten. Het is belangrijk om op voorhand zoveel mogelijk informatie in te winnen.

Veel succes met het poetsen!

No comments yet.

Geef een reactie